Данілов відреагував на інформацію про китайську зброю на фронті

Як тільки Україна знайде на фронті зброю, зроблену в Китаї, одразу про це заявить світові.

Україна досі не зафіксувала фактів використання Росією китайської зброї, незважаючи на таку інформацію, що міститься у «таємних документах» Пентагону. Про це у неділю, 16 квітня, заявив секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє ТСН.

 

Він зазначив, що як тільки Україна знайде на фронті зброю зроблену в КНР, відразу про це заявить і нагадав, що Київ так і вчинив, коли росіяни почали використовувати іранські дрони.

 

«Ми їх розібрали, як то кажуть, по кісточках, і навіть дані тих країн, компоненти яких там були використані. Ми до них звернемося офіційно, з питанням, чому так сталося і це треба обов’язково припинити. Китайське озброєння ми зараз на нашому фронті не бачимо», — сказав Данілов.

 

Він наголосив, що Китаю не було б вигідно постачати зброю РФ.

 

«Позиція Китаю нейтральна — вони не підтримують жодної, ні іншої сторони. Вперше китайська дипломатія вийшла в публічний простір з пропозицією 12 питань про завершення війни, але вони це називають дещо по-іншому. Це, звичайно, для нас корисно. Але є пункти, які є досить сумнівними», — сказав він.

 

Нагадаємо, за даними Генштабу, останні зразки іранських Shahed-136 і російських ZALA 421-16E мають низку «модифікацій», що свідчать про конструктивну деградацію та суттєві проблеми російського ВПК у галузі виробництва, модернізації та обслуговування безпілотних літальних апаратів.

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet