Вбивство дітей вагнерівцями: ОГП почав перевірку

Офіс генпрокурора перевіряє заяву представників ПВК Вагнер про страти мирних громадян і військовополонених.

Офіс генерального прокурора (ОГП) перевіряє заяви учасників ПВК Вагнер про те, що вони вбивали українських дітей. Про це повідомляє прес-служба ОГП у понеділок, 17 квітня.

 

В Офісі нагадали, що у понеділок у мережі почало поширюватися інтерв’ю вагнерівців, під час якого вони розповіли про вбивство цивільних і полонених в Україні.

 

«До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо викладених фактів за ст. 438 КК України – порушення законів та звичаїв війни. Обставини, зазначені в інтерв’ю, будуть перевірені в рамках розслідування кримінальних проваджень, їм буде дано відповідну правову оцінку», – зазначають правоохоронці.

 

В ОГП наголошують, що вони здійснють процесуальне керівництво у справах, пов’язаних із діями представників ПВК, які воюють на боці Росії.

 

В Офісі додали, що про підозру вже повідомлено керівнику ПВК Вагнер Євгену Пригожину та керівнику одного з підрозділів за фактами ведення агресивної війни та зазіхання на територіальну цілісність.

 

Як ми вже повідомляли, засновник правозахисного проекту Gulagu.net Володимир Осєчкін оприлюднив інтерв’ю з колишніми вагнерівцями, під час якого вони стверджували, що розстріляли понад 20 українських дітей на Донеччині.