На Херсонщині поранено чоловіка, який збирав міни лопатою

Постраждалий намагався самостійно очистити поле від вибухівки поблизу смт Архангельське.

У Херсонській області поранено чоловіка, який намагався самостійно очистити поле від «мін-метеликів» біля населеного пункту Архангельське. Про це повідомляє поліція регіону.

Читайте також: Кремль заявив про неможливість «дати в образу» Білорусь

Повідомляється, що до лікарні смт Велика Олександрівка доправили 22-річного чоловіка з мінно-вибуховою травмою обличчя. Загрози його життю немає. Попередньо встановлено, що постраждалий намагався очистити поле від мін-пелюсток, збираючи їх лопатою. Одна з них вибухнула та травмувала його.

Також повідомляється, що у зв’язку з інцидентом правоохоронці вкотре нагадали про мінну небезпеку на деокупованих територіях Херсонщини.

«Не дозволяється обробляти поля, відвідувати ліси, лісосмуги, не можна виходити на узбіччя доріг, поки ці території не перевірені саперами. При виявленні підозрілих предметів ні в якому разі не можна їх брати до рук. Це дуже небезпечно. Необхідно негайно повідомити про таку знахідку поліції та спеціалістам ДСНС», — наголосили в поліції.

Раніше Данілов заявив, що кількість ракет в Росії знизилася до критичного рівня. Росія не має можливості нарощувати ту кількість ракет, яку б їй хотілося.