Комітет Ради ухвалив рішення щодо Почаївської лаври

Договір з УПЦ МП про оренду Почаївської лаври максимально незбалансований і не вигідний державі, вважає Євгенія Кравчук.

Комітет Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити проект постанови про звернення до Кабміну з пропозицією розірвати з УПЦ МП договір оренди комплексів споруд Почаївської Успенської лаври. Про це повідомляє заступник голови комітету Євгенія Кравчук.

Читайте також: Кремль заявив про неможливість «дати в образу» Білорусь

«На сьогоднішньому засіданні комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендували до ухвалення (з правками комітету) проект постанови щодо перевірки дотримання Почаївською Свято-Успенською лаврою умов договорів про безоплатне користування культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю», — наголосив він.

Вона вважає, що договір з УПЦ МП про оренду Почаївської лаври максимально незбалансований та невигідний для держави.

«На жаль, Почаївська лавра перетворилася на «острів», куди не допускають ні міністерські перевірки, ні громадський контроль. Ми переконані, що українська святиня має бути звільнена від заручників ворожої релігійної організації шляхом розірвання з УПЦ МП договору безоплатного користування та проведення відповідності» , – додала Кравчук.

Раніше Данілов заявив, що кількість ракет в Росії знизилася до критичного рівня. Росія не має можливості нарощувати ту кількість ракет, яку б їй хотілося.