У Кремлі бояться оголошувати нову мобілізацію через нестійкі настрої населення

У Кремлі побоюються настроїв населення, тому не дивлячись на нестачу військової сили все ж бояться робити нову хвилю мобілізації.

У Кремлі проблеми з формуванням «підготовленої військової сили», вони побоюються запускати нову мобілізацію через нестійкі настрої населення. Про це повідомляють в CNN з посиланням на західних офіційних осіб.

Читайте також: Дуда вручив Зеленському найвищу нагороду Польщі

  

“(Росія,- ред.) визнала, що їй потрібно ще 400 000 військовослужбовців, і це не лише для конфлікту (в Україні, — ред.), але й для нових формувань, які будуть розміщені на новому кордоні з НАТО і Фінляндією”, — повідомили чиновники.

Повідомляється, що Росія збільшила тривалість призову і розширила віковий діапазон, але зазначили, що вони не докладали зусиль для запуску другої мобілізації. 

«Чи зможе населення витримати ще одну хвилю мобілізації й чи дійсно Кремль хоче перевірити стійкість населення до цього, наразі незрозуміло, але той факт, що вони цього не зробили, вказує нам на те, що вони мають певні побоювання з цього приводу», — сказали посадовці.

Вони також зазначили, що, окрім того, що в Росії важко залучити людей до армії, Москва має труднощі з їхньою підготовкою. 

Читайте також: Подоляк зробив прогноз по звільненню Криму

«Ми бачили, як російські підрозділи проходили підготовку в Білорусі, ми бачили, як інші російські локальні сили кидали прямо на фронт без будь-якої підготовки», — сказали вони.

Нагадаємо, прикордонники відбили штурм «вагнерівців» у Бахмуті. Позицію прикордонників атакувало одночасно шість груп штурмовиків серед ЧВК Вагнер. Вбитими ворог втратив 29 осіб.