Котвіцький та Фукс допомагають Чернишову з піаром та лобістами у війні проти Шурми, — Пастернак

«Глава НАК Нафтогаз Чернишов замовив чорну піаркамапнію проти заступника глави офісу президента Ростислава Шурми. Близьке оточення Авакова бере активну участь у розпилі Нафтогазу разом з Чернишовим. Харківські друзі Чернишова Котвицький і Фукс отримали від одного низку напрямків і зараз допомагають йому з піаром і лобістами в Брюсселі та Вашингтоні. Швидше за все, Чернишов це вже не допоможе, він довів усім, що його рівень це керівництво речовим ринком, а не державною монополією», — стверджує експерт Олег Пастернак, передають Українські новини.

Шурма вважається неформальним куратором НАК Нафтогаз від офісу президента і нещодавно обраний членом наглядової ради НАКу. Шурма публічно мовчить щодо банкрутства НАК Нафтогаз та емоційної, не продуманої кадрової політики Чернишова», — повідомив експерт і анонсував публікацію найближчим часом докладного списку всіх кадрових призначень Чернишова.

«Чернишов упевнений, що Шурма йому дихає в спину і найімовірніше найближчим часом змінить Чернишова на посаді керівника НАК. Джерела в НАКу стверджують, що Американське посольство та донори зупинили всі програми допомоги Нафтогазу та його дочірнім структурам з ультимативною вимогою звільнити Чернишова. Сам Чернишов вважає, що спотворену картину того, що відбувається в НАКу, сформували звільнені колишні керівники кампанії та Шурма», — уточнює експерт.

Чернишов другий місяць перебуває в епіцентрі скандалу зі звинуваченнями у корупції та банкрутстві НАК Нафтогаз. За даними Олега Пастернака, нова спостережна рада НАК Нафтогаз явно не захоплена рішеннями Чернишова, який згідно з публікацією в телеграм каналі Інсайдер, не знайшов нічого розумнішого як замовити у ютуб каналу UWN (який робить команда Медведчука зі 112-го) розслідування проти Шурми.