Кремль відреагував на вбивство Татарського

Дмитро Пєсков пов’язав «хвилю тероризму» у Росії з проведенням так званої «спецоперації» в Україні.

Вбивство Владлена Татарського є «терактом». Про це заявив речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу.

Читайте також: Ядерну зброю в Білорусі «присунуть» до західних кордонів — посол РФ

«Це терористичний акт, ми з вами бачили заяву НАК. Наразі йде активна фаза слідства, ми бачимо досить енергійні кроки щодо затримання підозрюваних. Давайте в будь-якому випадку наберемося терпіння та дочекаємося заяв наших спецслужб, які працюють там. Є дані, судячи з заяви НАК» , про те, що українські спеціальні служби можуть стосуватися планування цього теракту, а, природно, це є терактом», – сказав Пєсков.

Він заявив, що Путін «вчора був негайно поінформований на цю тему». Також Пєсков пов’язав «хвилю тероризму» в РФ із проведенням так званої «спецоперації» в Україні. Він вважає, що Київ «коштує за вбивствами людей протягом багатьох років, починаючи з 2014 року». При цьому Пєсков забув згадати, що саме у 2014 році Росія анексувала український Крим та розв’язала гібридну війну на Донбасі, а 24 лютого 2022 року розпочала повномасштабне вторгнення на суверенну територію України.

Раніше Зеленський заявив, що держава-зло має бути розбита. Лише військова перемога України може зупинити російський терор, заявив глава держави.