В ISW назвав цілі поїздки Путіна на окуповані Херсонщину та Луганщину

Президент РФ відвідав окуповані території України переслідуючи декілька цілей.

Президент Росії Володимир Путін під час свого візиту до окупованих Херсонської та Луганської областей продовжував зображати себе військовим лідером в очікуванні запланованого українського контрнаступу. Про це повідомляють в ISW.

Читайте також: В Одесі повідомили про наслідки «прильоту»

Кремль оголосив 18 квітня, що Путін відвідав штаб російського угруповання військ «Дніпро» в Херсонській області та штаб Національної гвардії «Схід» в окупованій Луганській області.

В ISW вважають, що своїм візитом на окуповані українські території Путін переслідував декілька цілей. 

В Інституті повідомляють, що президент України Володимир Зеленський відвідав лінію фронту в Авдіївці 18 квітня, і не виключено, що Кремль навмисно оприлюднив кадри візиту Путіна, щоб затьмарити в інформаційному просторі візит Зеленського. 

“Візит Путіна, ймовірно, також мав на меті публічно визначити потенційних цапів-відбувайлів напередодні запланованих українських контрнаступів”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: У Нью-Йорку провалився підземний паркінг, є жертви

Аналітики звернули увагу, що Путін, кремлівські джерела та російські блогери все частіше обговорюють перспективи українського контрнаступу, і цілком ймовірно, що Кремль готує вітчизняний інформаційний простір або до військових невдач, або до відсічі загрози контрнаступу.

Нагадаємо, росЗМІ повідомляли, що Володимир Путін відвідав окуповану Херсонщину. У російських ЗМІ повідомляють, що начебто Володимир Путін відвідав окуповану Херсонщину.