У МВС повідомили, скільки заявок подано до Гвардії наступу

Набір до Гвардії наступу має офіційно закінчитися 1 квітня, проте його можуть продовжити, адже є велика кількість бажаючих вступити до штурмових бригад.

Всього понад 35 тисяч заявок надійшло на вступ до бригад Гвардії наступу, з них понад 16 тисяч до підрозділів, що входять до складу Національної гвардії. Про це заявили заступник голови МВС Катерина Павличенко та спікер Нацгвардії Руслан Музичук.

Читайте також: Українські військові показали, як зараз виглядає Бахмут

«Подані заявки обробляються, а новобранці, які пройшли попередні етапи, вже проходять навчання. Після проходження бойового злагодження у своєму підрозділі вони розпочнуть виконання тих чи інших завдань», — повідомила Павліченко.

Вона також повідомила, що приймати заявки перестануть уже за кілька днів. Водночас вона не виключила, що МВС може добрати ще якусь кількість людей до Гвардії.

«Після 1-го числа, можливо, дозволимо ще подавати заявки через сайт, тому що охочих дійсно багато. І ми розуміємо, що формуватимемо певні резерви, які переглядатимуть і залучатимуть, можливо, до формування інших бригад, які створюватимуться», — сказала вона.

Також повідомляється, що зараз понад 10 відсотків кандидатів з тих, що подали заявки, вже зараховані до військових частин.

Раніше Кулеба висловився про можливий контрнаступ ЗСУ. Глава МЗС попередив про небезпечний наратив, який може посилити західних чиновників, що чекають на компроміси з Росією.