Директор школи на Київщині, підозрювана у «зливі» позицій ЗСУ, вийшла під заставу

Окупанти обіцяли колаборантці посаду міністра освіти в окупованій Україні.

Директор школи, яку підозрюють у здачі російським окупантам позицій ЗСУ, Алла Душкіна випущена під заставу 500 тисяч гривень. Про це повідомляє ТСН.

Читайте також: Голова ВДА Кривого Рогу оголосив винагороду за повідомлення про колаборантів

Російські бойовики на обмін співпраці обіцяли їй посаду міністра освіти в окупованій Україні. До речі, для чиновниці – це не перше «запрошення» до слідчих органів. У Душкіної цілий список судів та скандал посадового характеру.

«Обвинувачена мала проросійські погляди та підтримувала окупацію частини нашої держави та співпрацювала з представником Російської Федерації, який брав участь в інформаційних акціях проти нашої країни та мав зв’язки зі спецслужбами країни агресора. Жінка передавала йому інформацію про місцезнаходження ЗСУ, тероборони, а також про діячів України,» — повідомляють у прокуратурі.

У СБУ розповіли, що у разі захоплення Києва бойовики обіцяли їй посаду міністра освіти в лавах окупаційної адміністрації.

Наступне судове засідання у кримінальній справі підозрюваної у зраді України призначено на кінець серпня. Директору школи загрожує від 15 років ув’язнення до довічного ув’язнення.

Раніше ми писали, що Подоляк відреагував на вбивство російською ракетою сім’ї підприємця у Миколаєві. Олексія Вадатурського разом із дружиною Раїсою вбили не випадково, а це було, на думку радника Єрмака, продумане та організоване навмисне вбивство.