Зеленський пояснив, чому війна затягується

Якщо Європа зволікатиме, зло може встигнути перегрупуватися та налаштуватися на роки війни, зазначив український лідер.

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні до учасників засідання Європейської ради у четвер, 23 березня, пояснив західним політикам, що заважає прискорити завершення російсько-української війни.

 

При цьому він зазначив, що на хід протистояння впливає затягування Заходом ухввалення рішень про передачу Україні сучасних винищувачів та далекобійної зброї.

 

«Якщо у співпраці України та Європи не буде тяганини або стагнації, якщо спільні зусилля будуть рішуче спрямовані на українську перемогу, то перемога буде вже цього року. Чим швидше ми з вами спільно діємо, тим більше життів рятуємо», — зазначив Зеленський.

 

Також, за словами президента, важливо рухатися активніше у напрямку впровадження нових та потужніших санкцій проти Росії за терор. Крім того, потрібні нові кроки для євроінтеграції України.

 

«Це важливо і для захисту України, і для захисту європейської системи. Це відповідає об’єктивній потребі посилювати Європу постійно, тому що лише постійне посилення гарантує незмінну стійкість», — наголосив президент.

 

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet