Звільненні від війни в’язні-“вагнерівці” стануть викликом для росіян — БР

Вагнерівців з бойовим досвідом звільняють від участі у війни й вони стануть справжнім викликом для пересічних росіян

Найближчими тижнями тисячі російських ув’язнених, які воювали за угруповання «Вагнера», ймовірно, будуть помилувані та звільнені. Це може стати серйозним викликом для пересічних росіян. Про це повідомляють у міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: Не думаю, що Китай готовий озброїти Росію — Кулеба

У розвідці повідомляється, що пік вербування в’язнів «Вагнера» припав на осінь 2022 року, коли ув’язненим пропонували пом’якшення покарання після шести місяців служби.

Додається, що хоч приблизно половина завербованих в’язнів, ймовірно, були вбиті або поранені, докази з Росії свідчать про те, що угруповання виконує свою обіцянку звільнити тих, хто вижив.

У посвідченнях, виданих звільненим ветеранам «Вагнера», стверджується, що вони були затверджені указом президента Путіна.

“Оскільки «Вагнеру» тепер, ймовірно, заборонено набирати нових в’язнів, цей відтік погіршить його кадрові проблеми. Крім того, раптовий наплив часто жорстоких злочинців з недавнім і часто травматичним бойовим досвідом, ймовірно, стане серйозним викликом для російського суспільства воєнного часу”, — повідомляють у розвідці. 

Читайте також: Росіяни під час відступу мінують залишені гаджети — ЦНС

Нагадаємо, у ГУР повідомляють, що окупаційна влада Криму панікує та вивозить сім’ї. Окупаційна влада та адміністрація продають своє майно та вивозять з півострова дружин та дітей, повідомив представник Головного управління розвідки.