У Чорному морі зафіксована нетипова активність та кількість кораблів РФ — ОК “Південь”

Росіяни вивели велику кількість кораблів та допоміжну техніку у Чорне море.

На цей час у Чорному морі зафіксована нетипова активність та кількість російського флоту. Наразі у морі перебуває 20 одиниць, серед яких 4 ракетоносії, один з них підводний. Загальний можливий залп ракетоносіїв сягає 28 ракет. Про це повідомила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Читайте також: Стало відомо, скільки цивільних залишаються у Бахмуті

“Ми ретельно спостерігаємо взагалі за корабельним угрупованням в Чорному морі й за діями ворога. Дійсно, зафіксована нетипова активність та кількість корабельного угруповання. Наразі в Чорному морі перебуває 20 одиниць, серед яких 4 ракетоносії, один з них підводний, 28 ракет по максимуму можуть бути споряджені для запуску”, — розповіла Гуменюк.

Загальна активність ворожих кораблів, а також багато одиниць допоміжного флоту, які розосереджені по морю, можуть бути пов’язані з недавнім інцидентом зі збиттям американського дрона.

Вона додала, що ворог намагається максимально продемонструвати свою присутність у Чорному морі.

Читайте також: Окупанти в Маріуполі зносять цілі житлові квартали

“Вони намагаються розосереджуватися, максимально покриваючи театр морських дій в Чорному морі та намагаючись приховувати свої дії від нас, але наше ретельне спостереження все ж таки дає свої результати, ми бачимо й розуміємо їх кроки наперед”, — повідомила Гуменюк.

Нагадаємо, атака Росії на американський БПЛА: реакція США. Два російські літаки Су-27 перехопили американський дрон. Один із них вдарив безпілотник гвинтом, заявляють військові США.