Банк Конкорд отримав статус великого платника податків і віддав на армію 104 мільйони

Український банк ConcordBank (банк Конкорд) за підсумками 2022 року перейшов до статусу великого платника податків і одночасно спрямував на благодійність та потреби Збройних Сил України понад 104 млн грн.

«ConcordBank сплатив державі понад 151 млн грн: 141 млн грн податків і майже 10,7 млн грн обов’язкових внесків і зборів до бюджету. За результатами 2022 року ConcordBank було переведено з обліку звичайної податкової до Офісу великих платників податків», — повідомив голова Правління АКБ Конкорд Юрій Задоя, якого цитує пресслужба банку.  

Задоя наголосив, що банківська система є стратегічно важливою сферою, тож цей «фронт» важливо тримати». 

Значну частину прибутку за минулий рік банк віддав на потреби ЗСУ, підтримка армії стала головним напрямом благодійності.

«У деякі місяці ми спрямовували на це до 50% прибутку. За рік повномасштабного вторгнення Конкордбанк перерахував на благодійні проєкти для захисту України та підтримки ЗСУ понад 104 млн грн», – розповів голова Правління фінустанови.

Пресс-служба

Пресс-служба

Кошти пішли на виконання майже 250 запитів від військових підрозділів: їм передали кілька БПЛА, понад 40 квадрокоптерів, близько 50 тепловізорів, 30 радіостанцій, зарядні станції, генератори тощо. Також ConcordBank профінансував виготовлення для Сил ТрО найбільшої партії інноваційних інженерно-саперних систем ПК-8,  двох українських БПЛА «Чаклун» і «Кажан».

У 2022 році банк Конкорд ConcordBank увійшов до списку «25 провідних банків України під час війни» (Financial Club), де посів 15-е місце серед комерційних і державних банків в Україні, які оцінювалися в дослідженні за понад 100 показниками.