Байден та Сунак обговорили подальшу допомогу Україні

Політики наголосили на важливості продовжувати надання Україні військової, економічної та гуманітарної допомоги.

Президент США Джо Байден та прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак провели двосторонню зустріч у Сан-Дієго, під час якої обговорили продовження підтримки України та інші питання. Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

Читайте також: США розраховують на розмову Сі Цзіньпіна із Зеленським — Салліван

«Лідери обмінялися думками щодо низки глобальних питань, у тому числі викликів, які створює КНР, а також нашої спільної прихильності до підтримки миру та стабільності в Індійсько-Тихоокеанському регіоні. Вони також наголосили на незмінній підтримці України в умовах поточної агресії РФ», – йдеться у повідомленні. .

Байден і Сунак наголосили на важливості продовжувати надання Україні військової, економічної та гуманітарної допомоги. Також вони домовилися спільно вживати нових економічних заходів проти РФ.

«Найвищим пріоритетом Великобританії є надання військової допомоги Україні. Безпека українців – це наша безпека, і ми підемо далі, щоб зміцнити нашу стійкість», – заявив британський прем’єр.

Раніше Зеленський повідомив, яка частина території України залишається замінованою. Істотною частиною замінованої території залишаються аграрні землі, які потрібно обробляти.