Виправдовує підтримку РФ: у МЗС відреагували на заяви Лукашенка

У МЗС відреагували на звинувачення Лукашенка щодо причетності української сторони до інциденту на аеродромі у Мачулищах.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко хоче виправдати підтримку агресії Росії, тому звинувачує Україну у тому, що українська сторона начебто причетна до подій на аеродромі у Мачулищах. Про це спікер МЗС України Олег Ніколенко у Facebook.

Читайте також: До Ради подали законопроект про реєстрацію одностатевих партнерств

“Категорично відкидаємо інсинуації Олександра Лукашенка про нібито причетність української сторони до подій на аеродромі «Мачулищі». Очевидно, що це є черговою спробою створити штучну загрозу зі сторони України заради виправдання своєї підтримки агресії Росії”, — написав спікер МЗС.

Ніколенко заявив, що загрозу потрібно шукати не в Україні, яка бореться за себе та шукає миру, а в Росії, яка різними способами намагається іще більше втягнути Білорусь у війну, остаточно позбавити її незалежності та суверенітету. 

“Олександр Лукашенко також дозволив собі грубий персональний випад на адресу Президента України. Цей акт безсилля залишимо без відповіді”, — додав Ніколенко.

Читайте також: Польща передасть Україні ще 10 танків Leopard 2 цього тижня — Міноборони

Нагадаємо, Олександр Лукашенко заявив, що до диверсії на аеродрому у Мачулищах причетна нібито українська сторона. Він заявив, що диверсанта нібито вже затримано й відомо, що він був завербований Службою безпеки України у 2014 році й розуміється на IT-технологіях. 

Раніше, Олександр Лукашенко обізвав Зеленського “гнидою” й кинув йому виклик. Самопроголошений президент РБ обізвав президента України й заявив йому, що “виклик кинуто”.