З наглядової ради Айбокс Банку йде голова: у Раді натякнули на скандал у гральному бізнесі

Шевцова отримала посаду в іншій компанії, а суміщення посад заборонено положенням про ліцензування та реєстрацію надавачів фінпослуг

Голова наглядової ради Айбокс Банку (IBOX Bank) Альона Шевцова 9 березня поточного року йде зі своєї посади, яку вона обіймала з 10 лютого 2022 року. Про це свідчить інформація на сайті Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку. Про це повідомляє UBR.

Свій відхід Шевцова пояснила тим, що отримала посаду в іншій компанії, а суміщення посад заборонено положенням про ліцензування та реєстрацію надавачів фінансових послуг.

Варто зазначити, що в Айбокс Банку Шевцова володіє 24,98% акцій.

FinClub пише, що раніше вона позиціонувалася як глава міжнародної платіжної системи LEO, а також понад десять років успішно розвивала український fintech і напрямок платіжних систем.

Водночас у Верховній Раді припустили, що звільнення Шевцової може бути пов’язане з результатами парламентської ТСК щодо податкових порушень грального бізнесу.

«Дивні дива, після публічного розголосу про результати ТСК щодо грального бізнесу… голова наглядової ради одного з приватних банків, який дуже активно був задіяний у цій схемі (кажуть, навіть був лідером за обсягами) вирішив різко звільнитися», — зазначив заступник голови фінансового комітету Ради Ярослав Железняк.