У Кремлі стало менше прихильників війни через інцидент в Брянській області — ISW

У верхівці Кремля розпочалися суперечки після інциденту у Брянській області.

Вчора, 2 березня Кремль звинуватив Україну у прикордонному вторгненні в Брянській області Росії, що було спростовано українськими офіційними особами. Цей інцидент у Брянську породив спекуляції з боку російських чиновників та ультранаціоналістичних груп щодо реакції Кремля на цю ситуацію. Про це повідомляють в ISW.

Читайте також: У Нідерландах почесний консул РФ змушений був закрити представництво

Повідомляється, що начебто через це речник Кремля Дмитро Пєсков відмовився коментувати питання щодо зміни статусу «спеціальної військової операції» на «війну» через цей інцидент. 

Додається, що навіть засновник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин саркастично зауважив, що Росія дозволяла Україні порушувати свої «червоні лінії» і використовувала цю можливість для просування найманців Вагнера. 

Російські посадовці, такі як окупаційний голова Криму Сергій Аксьонов і лідер Чечні Рамзан Кадиров, а також блогери закликали Кремль посилити заходи безпеки й провести операції у відповідь. 

“Пов’язані з Кремлем блогери та колишні маріонеткові чиновники також закликали Кремль оголосити Збройні сили України, Російський добровольчий корпус та українські збройні організації терористичними організаціями та порівняли цей інцидент з облогою школи в Беслані в Північній Осетії у 2004 році”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: ЗМІ дізналися деталі нового пакету допомоги США

Додається, що російські блогери також закликали Кремль використати цей інцидент для формування Верховного головнокомандування, яке прийматиме всі політичні, військові та економічні рішення, щоб забезпечити перемогу Росії у війні. 

Деякі блогери закликали Росію сформувати загони вбивць для вбивства українських чиновників і створити зони відчуження на кордоні.

“Ці реакції вказують на те, що ультранаціоналістична спільнота значною мірою незадоволена багатьма аспектами нездатності Кремля повністю дотримуватися власної брехливої риторики про те, що Росія веде «екзистенціальну війну» в Україні”, — заявили аналітики. 

Читайте також: У РФ повідомили, що на міні у Брянській області підірвалися росгвардійці

Нагадаємо, у трьох областях Росії “бавовна”. У Тульській, Брянській та Курській області Росії 2 марта повідомляли про вибухи.