Окупанти відбирають землю у мешканців Херсонщини — Генштаб

Незгодних із передачею ділянок на баланс «адміністрацій» вивозять для проведення «фільтраційних заходів».

На тимчасово захопленій частині Херсонщини представники так званої «окупаційної влади» чинять тиск на місцеве населення з метою присвоєння земельних ділянок. Про це повідомляє Генеральний штаб.

Читайте також: Росія активізувала інформкампанію щодо оборони Бахмута — Маляр

Повідомляється, що більшість жителів населеного пункту Бойове відмовилися передавати свою землю на баланс місцевої адміністрації.

«Станом на 1 березня близько 200 осіб із цього села вивезено у невідомому напрямку для проведення так званих фільтраційних заходів, а в їхніх будинках розквартують російських найманців», — йдеться у зведенні.

Також повідомляється, що на тимчасово окупованій території Запорізької області загарбники продовжують грабувати населення.

«Відомо, що з початку лютого 2023 року окупанти почали активно забирати автомобілі у мешканців, які не отримали російських паспортів», — уточнили у Генштабі.

Раніше Зеленський заявив, що окупант відчуватиме нашу силу. Командувачі чудово розуміють, що їхнє завдання – робити все, щоб придушувати вогонь терористів, зазначив президент, повідомляючи про засідання Ставки.