США додали шість росіян до санкційного списку

Санкції застосовуються на підставі положень американського закону імені Магнітського, дія якого направлена на захист прав людини в інших країнах.

 

 

 

 

 

Влада США запровадила санкції щодо шести громадян Росії, які працюють у системі юстиції, зокрема одного заступника міністра, у зв’язку зі справою публіциста Володимира Кара-Мурзи. Про це повідомляє сайт американського міністерства фінансів у п’ятницю, 3 березня.

 

Так до чорного списку потрапили:

 

  • заступник міністра юстиції Олег Свириденко;
  • суддя Басманного суду Олена Ленська;
  • суддя Хамовницького районного суду Діана Міщенко;
  • суддя Московського міськсуду Ілля Козлов;
  • слідчий з особливо важливих справ СК Андрій Задачин;
  • директор АНО Центр сприяння розвитку гуманітарних експертиз Незалежний експерт Данило Міхєєв.

 

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що ці санкції запроваджуються у зв’язку з довільним затриманням публіциста і громадського діяча Кара-Мурзи. На практиці ці обмежувальні заходи означають заборону на видачу американських в’їзних віз та блокування власності, яке міститься у юрисдикції США.

 

Санкції застосовуються на підставі положень американського закону імені Магнітського, дія якого направлена на захист прав людини в інших країнах.

 

Як відомо, 11 квітня 2022 року Володимира Кара-Мурзу затримали у Москві за звинуваченням у держзраді та публікації фейків про російську армію. Він не визнає провину за жодним з пунктів обвинувачення. Басманний суд Москви неодноразово продовжував арешт Кара-Мурзі.