Верещук наполягла на примусовій евакуації дітей із зон бойових дій

У Мінреінтеграції заявили про проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їхніми батьками із зон, де ведуться активні бойові дії.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України пропонує ввести проект постанови щодо захисту дітей, які перебувають у зоні воєнних дій і збройних конфліктів. 

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук під час засідання Координаційного штабу з питань деокупованих територій, повідомляють у пресслужбі Мінреінтеграції.

Читайте також: Окупанти відбирають землю у мешканців Херсонщини — Генштаб

Ця постанова передбачає надання дозволу ОВА за погодженням з органами військового командування та Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації приймати рішення про проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їхніми батьками або особами, які їх замінюють.

Зазначається, що такі рішення можуть ухвалюватися щодо окремих населених пунктів, де ведуться активні бойові дії. Додається, що при цьому відмова батьків від обов’язкової евакуації не допускається. 

“Якщо батьки не можуть подбати про безпеку дітей, це зробить держава!”, — заявила Верещук.

Читайте також: У РНБО назвали співвідношення втрат у Бахмуті

Нагадаємо, РФ випустила понад 360 снарядів по Херсонщині. Внаслідок обстрілів у Херсонській області загинула одна людина, ще 17 отримали поранення різного ступеня тяжкості.