Глави Повітряних сил України та США обговорили можливі поставки F-16

Сторони обговорили перспективні напрямки двосторонньої співпраці щодо постачання військової техніки, озброєння та боєприпасів.

Голова Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук і командувач Повітряних сил США в Європі та Африці Джеймс Хекер днями провели телефонну розмову. Про це повідомляє прес-служба українського командування ЗС.

Читайте також: У США повідомили, на чию допомогу розраховують у питанні України

Повідомляється, що Олещук розповів американському колегі «про 365 днів битви за українське небо, про поточну ситуацію на фронті, про окремі питання організації протиповітряної оборони України».

Також сторони обговорили перспективні напрямки двосторонньої співпраці щодо постачання військової техніки, озброєння та боєприпасів у рамках міжнародної технічної допомоги Києву.

«Зокрема обговорили питання посилення системи протиповітряної оборони України в контексті можливого надання Повітряним силам ЗСУ багатоцільових літаків F-16», — уточнив командувач.

Раніше Лукашенко заявив, що Україна повинна «помиритися» з Путіним. Лукашенко вважає, що «Захід аплодує українському лідеру нещиро, хоча Зеленський нібито цим задоволений».