Вступ до ЄС: Україна проведе самоаудит законодавства

Відбудеться самоаудит українського законодавства щодо його відповідності європейським стандартам.

 

Кабінет Міністрів ухвалив постанову про самоаудит українського законодавства щодо його відповідності європейським стандартам. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram у вівторок, 28 лютого.

 

«Рівно рік тому, на п’ятий день повномасштабної війни, Україна підписала заявку на членство в Євросоюзі. За цей час ми набули статусу кандидата, виконали на дві третини Угоду про асоціацію та отримали п’ять безвізів з ЄС».

 

За словами прем’єра, зараз важливо провести точну оцінку зусиль. «Для цього було прийнято постанову про самоаудит українського законодавства щодо його відповідності європейським стандартам», — повідомив Шмигаль.

 

До 30 червня міністерства та центральні органи виконавчої влади мають провести відповідну роботу, а до 30 серпня подати уряду звіт. У ньому обов’язково мають бути конкретні пропозиції щодо погодження секторального законодавства відповідно до права ЄС.

 

«Україна має амбіцію цього року відкрити переговори про членство, а через два роки бути готовою до вступу до Євросоюзу. Тож рухаємося далі до нашої мети», — наголосив глава уряду.