У британській розвідці оцінили боєздатність РФ штурмувати Вугледар

Росіяни готуються до наступу у Вугледарі. Розвідка Британії оцінила їхні шанси.

Протягом останніх 48 годин тривають важкі бої на Бахмутському напрямку, де українські війська утримують шляхи постачання на захід, попри повзуче оточення з боку Росії, яке триває останні шість тижнів. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: WSJ: США можуть оприлюднити дані про військове співробітництво КНР та РФ

Повідомляється, що місто Вугледар, що на півдні Донецької області знову зазнало потужних обстрілів. Існує реальна можливість того, що Росія готується до чергової наступальної операції в цьому районі, попри дорогі невдалі атаки на початку лютого і наприкінці 2022 року.

“Відповідальність за Вугледарську операцію, ймовірно, все ще несе Східна група російських військ. Її командувач, генерал-полковник Рустам Мурадов, ймовірно, перебуває під сильним тиском з метою покращення результатів після жорсткої критики з боку російської націоналістичної спільноти після попередніх невдач”, — повідомляють у розвідці.

Однак малоймовірно, що Мурадов має ударну силу, здатну досягти прориву.

Читайте також: У Таджикистані стався землетрус

Нагадаємо, у Генштабі повідомляють, що під Вугледаром «козачий загін» РФ відмовляється від бойових дій. Відмова пов’язана з провалом наступу та значними втратами у живій силі російського загону, повідомляють у Генштабі ЗСУ.