Путін дав зрозуміти, що готується до нової війни — Генсек НАТО

Генсек НАТО заявив, що Путін під час сьогоднішнього звернення дав чітке розуміння того, що Росія готується до нової війни.

Москва є агресором, яка почала вторгнення в Україну рік тому й своєю сьогоднішньою промовою президент Росії Володимир Путін чітко дав зрозуміти, що він готується до нової війни. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі після того, як президент Росії Володимир Путін зробив попередження Заходу через війну в Україні й оголосив про своє рішення щодо нового договору СНО. Про це повідомляють у The Guardian.

Читайте також: Масованої атаки літаків РФ 24 лютого не буде — Ігнат

Відповідаючи на звинувачення Путіна в тому, що Захід намагається знищити Росію, Столтенберг сказав, що Москва є агресором в Україні, куди вона почала вторгнення майже рік тому.

“Саме президент Путін розпочав цю імперську загарбницьку війну… Як Путін сьогодні чітко дав зрозуміти, він готується до нової війни… Путін не повинен перемогти … Це було б небезпечно для нашої власної безпеки й для всього світу”, — заявив Столтенберг.

Читайте також: В МЗС РФ викликали посла США через Україну

Нагадаємо, Росія припиняє участь у Договорі про стратегічні наступальні озброєння. Міноборони Росії та Росатом мають забезпечити готовність провести випробування російської ядерної зброї, зазначив глава Кремля.