Масованої атаки літаків РФ 24 лютого не буде — Ігнат

Росія тримає літаки на різних летовищах та різній відстані від України, крім того, Україна має надійну систему ППО та сучасне озброєння, тому масованої атаки літаків 24 лютого не буде.

Масованої атаки літаків Росії 24 лютого у Києві не буде, адже ворогу не вдасться зробити “легку прогулянку” по українському небу через наявність сучасного озброєння та ППО. Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Читайте також: Байден та Дуда зустрілися у Варшаві

“Багато дуже експертів про це говорять й говорять про якісь сотні літаків. Ну не буде такого. Так ніхто не воює, це не Друга світова війна”, — заявив Ігнат.

У сучасній війні застосовується високоточна зброя, ракетне озброєння й так далі. Тому що ті 40 летовищ розташовані на різній відстані (300, 500, 700 км) від України. Ці летовища ворог застосовує для атак проти України з перших днів повномасштабної війни. Те угрупування, яке знаходилося там з початку агресії залишається у такій же кількості або доповнюють втрачену техніку.

“Тому якщо говорити про масовану атаку на Київ сотнями літаків, то цього не буде”, — заявив Ігнат.

Він пояснює, що сьогодні українська протиповітряна оборона підсилена сучасними західними комплексами протиповітряної оборони, ПЗРК західних виробників, а також NASAMS та інших сучасних систем оборони.

Читайте також: Показав свою невпевненість: в ОП відреагували на виступ Путіна

“Всі системи уже в строю, вже працюють і ніхто легкої прогулянки по українському небу не дасть це очевидно”, — зауважив Ігнат. 

Нагадаємо, Генштаб продемонстрував роботу української авіації на фронті. Авіація України завдає ударів по позиціях росіян. На відео показано роботу 16-ї окремої бригади армійської авіації Броди.