Залякування РФ напередодні річниці війни ні до чого не призведуть: Зеленський

Росія намагається налякати народ України масованими обстрілами, проте їй це не вдасться зробити.

Спроби Росії залякати громадян України масованими обстрілами до річниці повномасштабного вторгнення ні до чого не приведуть, адже українські сили ППО потужні. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ після переговорів із Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте в Києві.

Читайте також: «Вагнерівцям» нічим воювати – просять боєприпасів

“Що може зробити Росія, ми з вами розуміємо. Вона атакує нас і використовує будь-які варіанти: авіацію, ракетні удари. Найважливіше, я вважаю, що ми сьогодні з погляду систем протиповітряної оборони, захисту, напевно, на найкращому рівні, ніж будь-коли за всі часи нашої незалежності”, — заявив Зеленський.

Він додав, що завдяки допомозі, яку надають партнери, українські ППО показують високу ефективність у збитті ворожих ракет та дронів. 

“Я думаю, що їх залякування ні до чого не призведуть. Думаю, результат буде такий, що і щотижня. Я не знаю, що може бути більше, ніж блекаут, коли вони випустили по нас більше 100 ракет і дронів”, — додав він.

Президент наголосив, що не треба боятися російських погроз й важливо зараз вірити в українські сили. 

Читайте також: У Маріуполі почалася відкрита мобілізація — міськрада

Президент наголосив, що російських погроз не треба боятися, натомість треба розраховувати та вірити в українські сили, адже вони стали сильнішими від 24 лютого 2022 року, а Росія навпаки ослабла. 

Нагадаємо, готові до різних сценаріїв: в ОП попередили українців про 24 лютого. В Офісі президента українцям радять прислухатися до Повітряних сил.