Одесу можуть захистити системи SAMP-T або Patriot, — Зеленський

Україні необхідні додаткові системи ППО для захисту Одеси. Це можуть бути системи SAMP-T або Patriot.

Щоб захистити портову інфраструктуру Одеси та не тільки її, Україні необхідні додаткові системи ППО SAMP-T або Patriot. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на пресконференції після зустрічі з главою уряду Ірландії Лео Варадкаром. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Читайте також: Путін не приїде на саміт БРІКС — президент ПАР

“Є дві системи на сьогодні. Я домовлявся з президентом Макроном і прем’єр-міністром Італії Джорджією Мелоні, коли ми отримали SAMP-T. Не будемо зараз говорити, де знаходяться ці системи, але вони працюють, працюють чудово”, — сказав президент.

Він додав, що якби Україна мала додаткові системи, то вони захистили б інфраструктуру Одеси, і не тільки портову інфраструктуру.

Читайте також: Мінвідновлення показало наслідки атаки РФ на порти

“Або це системи Patriot. Ви також прекрасно знаєте, хто нам дав ці системи. Але всього цього поки що не вистачає, щоб захистити відповідну інфраструктуру”, — додав Зеленський.

Нагадаємо, пошкоджено порт та будинки, є постраждалі: в ОК “Південь” про наслідки атаки РФ. Внаслідок масованої ракетної атаки по півдню України найбільше постраждала Одещина. Так, внаслідок бойової роботи зі знищення ракет та дронів було пошкоджено порт, будинки.