У Повітряних силах повідомили, навіщо РФ запускає повітряні кулі в Україну

Противник хоче, щоб на ці практично нічого не варті кулі ми витрачали свої сили і засоби, зокрема зенітних ракетних військ, зазначає речник Повітряних сил.

Повітряна тривога, оголошена у Києві та Київській області вдень 15 лютого, пов’язана із запуском ворогом повітряних куль. Про це повідомив спікер Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Читайте також: Наступ підтримають. Підсумки нового Рамштайну

Він заявив, що ворог застосовує «дідівські» методи.

«Це звичайна куля, наповнена газом… На шнурку прикріплений кутовий відбивач, станція радіолокації. Але все одно це повітряна мета. На неї потрібно засобам ППО реагувати», — зазначив спікер.

Також Гнат заявив, що такі ж кулі застосовувалися російськими військами 12 і 14 лютого, і додав, що мета їхнього запуску ворогом таких об’єктів — відвернути увагу.

«Противник хоче, щоб ми витрачали на ці кулі, що практично нічого не варті, свої сили і засоби, зокрема зенітно-ракетних військ», — запевняє Юрій Ігнат.

Раніше Зеленський заявив, що ситуація на фронті дуже складна. Керівництво України робить все, щоб Сили оборони були готові до потужного контрнаступу, що готується.