Заходи Кремля перед річницею війни будуть підготовкою до мобілізації — ГУР

У розвідці повідомляють, що у Росії активізують пропагандистські наративи перед річницею війни аби підготувати росіян до нової мобілізації.

У Кремлі запланували заходи до річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Заходи будуть із пропагандистський намірами, щоб мати підґрунтя для початку нової мобілізації. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у телемарафоні

Читайте також: У багатьох областях оголосили тривогу через повітряну кулю РФ: подробиці

“Пропаганду треба чимось підживлювати. Ця череда публічних заяв, запевнень, криків, концертів, вони напевно будуть святкувати вже 150 тисяч знищених російських окупантів на той момент”, — повідомив Юсов.

Він додав, що саме таким чином країна-агресор хоче підтримати власні наративи, заявивши, що усе нібито йде за планом й російські військові “захищають” країну від усього Заходу та НАТО. 

Він зауважив, що таке пропаганда до річниці війни має підготувати населення Росії до нових мобілізаційних заходів. 

“Їм пояснюють, чому вони повинні мовчки йти на забій виконуючи якісь незрозумілі вказівки кремлівських старців. Це, мабуть, не громадяни, це швидше піддані РФ, тому що громадяни захищали б власні права і ставили б якість питання. Можливо, і до цього також дійде”, — пояснив Юсов.

Читайте також: Призначено нового керівника Чернігівської обласної прокуратури

Нагадаємо, російські “мобіки” хочуть служити далеко від фронту, а не на передовій. Російських мобілізованих відправляють на передові позиції й ставлять перед фактом вже на фронті.