В МЗС звинуватили Росію у блокуванні “зернового коридору”

Росія затримує судна, які прямують через Босфор. Через це світ недоотримав 10 млн тонн українського продовольства.

У Міністерстві закордонних справ України закликали міжнародну спільноту, зокрема ООН та Туреччину, зупинити спроби Росії блокувати роботу «зернового коридору». До цього закликали у спільній заяві міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та віцепрем’єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова на сайті МЗС.

Читайте також: Російські “мобіки” хочуть служити далеко від фронту, а не на передовій

Повідомляється, що представники Росії в складі інспекційних груп при Спільному координаційному центрі в Стамбулі вже кілька місяців поспіль системно затримують огляд суден, які прямують через протоку Босфор до/з українських портів. 

Така поведінка Росії призвела до системного зниження вантажообігу в рамках Чорноморської зернової ініціативи, й лише за останні три місяці світ недоотримав 10 млн тонн українського продовольства й ситуація погіршується.

“Закликаємо міжнародну спільноту, зокрема ООН та Туреччину як гаранторів Чорноморської зернової ініціативи, вимагати від РФ негайного припинення штучних затримок в роботі зернового коридору Чорним морем, зупинки спроб РФ використовувати продовольство як зброю та розблокування  торговельного судноплавства до українських портів Чорного моря”, — закликають у МЗС.

Читайте також: Війська РФ обстріляли Покровськ, є поранені

Нагадаємо, Володимир Путін готується до тривалої війни, а еліта РФ не вірить у перемогу. Російська еліта не вірить у результативність війни проти України, яку Путін планує зробити затяжною.