Армія РФ отримала накази про наступ, але не має бойової потужності — БР

Армія Росії бажає наступати на багатьох напрямках України, проте їй не вистачає бойової потужності.

За останні три дні сили ПВК “Вагнер” Досягли подальших невеликих успіхів на північних околицях міста Бахмут на Донбасі, в тому числі в селі Красна Гора. Проте, організована українська оборона в цьому районі триває. Тактичне російське просування на південь від міста, швидше за все, не досягло значного прогресу. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: За добу знищено 740 окупантів — Генштаб

Повідомляється, що на півночі, в секторі Креміно-Сватове Луганської області, російські війська продовжують наступальні дії, хоча кожна локальна атака залишається занадто малою, щоб досягти значного прориву.

“Росія, ймовірно, прагне звести нанівець деякі з успіхів, досягнутих українськими силами протягом вересня-листопада 2022 року: існує реальна можливість того, що їхньою найближчою метою є просування на захід до річки Жербець”, — йдеться у розвідці. 

У Міноборони Британії зазначають, що поточна оперативна картина свідчить про те, що російські війська отримують накази наступати на більшості напрямків, але вони не зосередили достатньої наступальної бойової потужності на жодній з осей для досягнення вирішального ефекту.

Читайте також: Військових РФ зобов’язали носити гільзу з даними про себе у нагрудній кишені

Нагадаємо, в ISW повідомляють, що мобілізовані росіяни не мають бойового досвіду для наступу. Командування армії РФ доукомплектовують підрозділи мобілізованими, які не мають бойового досвіду для наступу.