Британія озвучила свою оцінку втрат РФ у війні

Британські військові відзначають втрату Росією наступального потенціалу

За шість місяців повномасштабної війни проти України російська армія втратила понад 80 тисяч військових убитими, пораненими та дезертирами. Про це заявив міністр оборони Великобританії Бен Уоллес, пише The Guardian.

Читайте також: Арахамія: Ми перемогли на переговорах із Росією

«Ми здебільшого приймаємо дані про російські втрати, які становлять – якщо об’єднати загиблих, поранених, дезертирів – понад 80 тисяч людей з їх збройних сил. Це 80 тисяч за шість місяців порівняно з 15 тисячами, які вони втратили за десять років в Афганістані», — заявив Уоллес.

За словами британського міністра, сьогодні Росія опинилася в дуже хиткому становищі, оскільки її армія втратила наступальний потенціал.

Читайте також: Залужний сказав, якою є незалежність на смак

«Просування Росії можна виміряти в метрах на тиждень, а не в милях. Вона перемелює невеликі ділянки країни у спробі просунутися вперед — протилежно триденній спецоперації, про яку вона говорила шість місяців тому», — заявив Уоллес.

Нагадаємо, за даними українського Генштабу, з початку повномасштабного вторгнення в Україну російська армія втратила вбитими близько 45 700 осіб. Однак ця цифра, ймовірно, включає найманців і примусово мобілізованих жителів ОРДЛО.

Підпишись на наш Telegram-канал, якщо хочеш першим дізнаватися про головні новини.