Штаб Трампа не знайшов доказів фальсифікації виборів — ЗМІ

Трамп заплатив дослідникам з Berkeley Research Group за вивчення результатів виборів 2020 року у шести штатах, хотіли знайти фальсифікації та порушення, щоб висвітлити їх публічно та подати у судах.

 

Штаб екс-президента США Дональда Трампа в 2020 році найняв зовнішню дослідницьку компанію, щоб довести нібито фальсифікацію виборів, але так і не оприлюднив висновки дослідження, оскільки жодних доказів на замовлення не було знайдено, повідомило видання The Washington Post з посиланням на чотирьох людей, знайомих зі справою.

 

За словами людей, кампанія Трампа заплатила дослідникам із Berkeley Research Group за вивчення результатів виборів 2020 року у шести штатах. Хотіли знайти фальсифікації та порушення, щоб висвітлити їх публічно та подати в судах. Дослідники перевіряли такі речі, як несправність виборчих машин, випадки голосування мертвих людей та будь-які докази, які б могли допомогти Трампу показати, що переміг він, а не Джо Байден, заявили співрозмовники видання.

 

Близько десятка людей у фірмі працювали над звітом, зокрема економетристи, які використовують статистику для моделювання та прогнозування результатів. Роботи проводилися останніми тижнями 2020 року, перед бунтом прихильників Трампа 6 січня біля Капітолію США.

 

За словами чотирьох джерел, результати не були тими, на які надіялася кампанія Трампа. Хоча дослідники вважали, що в кількох штатах були аномалії голосування та незвичайні моделі даних, а також деякі випадки, коли могли обійти закон, вони не вважали аномалії досить значними для того, щоб вплинути на результати виборів.

 

Дослідження суперечило деяким найбільш конспірологічним теоріям Трампа, таким як його безпідставні звинувачення щодо підроблених машин для голосування та великої кількості мертвих голосів.

 

Високопоставлені представники Berkeley Research Group проінформували Трампа, тодішнього керівника його штабу Марка Медоуза та інших про результати телефоном у грудні 2020 року. Медоуз скептично сприйняв висновки і продовжував стверджувати, що Трамп переміг. Трамп також продовжував заявляти, що виграв вибори.

 

Трамп продовжує розповсюджувати помилкові заяви про те, що він переміг на виборах, розчаровуючи деяких його радників, які хочуть, щоб він перейшов до більш конструктивного наративу у рамках спроби повернути собі президентство у 2024 році.