США, Британія та Австралія провели спільні навчання

Сполучені Штати моделювали використання багатоцільових винищувачів F-35 та стратегічної авіації.

Сполучені Штати Америки, Великобританія та Австралія провели спільні повітряні навчання над пустелею Невада та за її межами. Про це у четвер, 9 лютого, повідомляє Reuters.

 

Агентство зазначає, що під час тренувань військовослужбовці моделювали бойові дії проти китайських винищувачів та засобів протиповітряної оборони.

 

У той же час, командир 414-ї навчально-бойової ескадрильї, полковник ВПС США Джаред Хатчінсон, сказав, що щорічні навчання не прив’язані до жодних нещодавніх подій.

 

В основі навчань було подолання величезних відстаней, з якими доведеться зіткнутися Сполученим Штатам, Британії та Австралії за умови бойових дій у Тихому океані.

 

Відомо, що Великобританія також використовувала на навчаннях винищувачі Eurofighter Typhoon. А Австралія — боїнг EA-18 Гроулер.

 

Навчання Red Flag щорічно проводяться на авіабазі ВПС США Нелліс у штаті Невада. Відпрацьовують різноманітні сценарії ведення повітряної війни. Зазвичай вони тривають два-три тижні.

 

Нагадаємо, минулого тижня в небі над США виявили китайський аеростат. МЗС КНР заявило, що цей аеростат є цивільним повітряним судном, яке використовується у наукових цілях, головним чином метеорологічних, і яке збилося з курсу і потрапило у повітряний простір США.

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet