Окупанти в Криму готуються до звільнення півострова ЗСУ — ГУР

Місцевим службам наказано підготувати заклади для надання екстреної допомоги, а також провести ревізію обладнання для “рятувальних операцій”.

Окупаційна влада Криму готується до української операції зі звільнення півострова Російська окупаційна адміністрація тимчасово окупованого Криму та місцеве відділення ФСБ видали “рішення про встановлення високого (жовтого) рівня терористичної небезпеки”. Про це повідомляють в ГУР.

Читайте також: У Києві створили мобільні групи для знищення “Шахедів” та ракет

Згідно з цим документом, в населених пунктах Армянськ, Джанкой, Керч, Красноперекопськ, а також в Джанкойському, Красноперекопському і Ленінському (Єдикуйському) районах Криму, встановлюються високий рівень загрози.

Такий рівень загрози оголошується й на підвідомчих об’єктах міністерств транспорту, житлово-комунального господарства, охорони здоров’я, палива та енергетики, промислової політики та комітету з водного господарства та меліорації. Строк дії заходів необмежений – до прийняття рішення про скасування. 

“У рішенні зазначено, що підрозділам ФСБ РФ, які діють в Криму та лінійному відділенню МВС РФ на транспорті, необхідно посилити контроль за пересуванням транспорту на півострові. Посилюється контроль за переміщенням російських громадян та іноземців та обов’язковою реєстрацією тимчасового місця проживання”, — повідомляють у розвідці. 

У ГУР додають, що підрозділам МНС було наказано провести ревізію обладнання для “рятувальних операцій”. Відомо, що місцеві адміністрації мають забезпечити місця для “тимчасового розміщення людей”. Міністерству охорони здоров’я було наказано підготувати заклади для надання екстреної допомоги та медичної евакуації.

Читайте також: «Готуємо приємні сюрпризи», — в ОП зробили анонс на тлі поїздки Зеленського

У ГУР вважають, що такі заходи можуть бути ознакою підготовки до початку операції зі звільнення Криму українськими Силами Оборони. Крім того, це може свідчити про можливість здійснення провокацій з боку російських спецслужб щодо мирного населення півострова з подальшим перекладанням відповідальності на Україну.

Нагадаємо, у ГУР повідомляли, що Путін не досягнув жодної стратегічної цілі у війні проти України. Путін та його армія не змогли досягти тих цілей, які були оголошені під час повномасштабного наступу.