Рєзніков дав відповідь, чи піде до Мінстратегпрому

Олексія Резнікова найближчим часом можуть звільнити з посади і запропонувати нову в Уряді.

Олексій Резніков заявив, що ні президент, ні прем’єр-міністр не пропонували йому очолити Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, але навіть якби таке сталося, він би відмовився. Про це у неділю, 5 лютого Резніков заявив у коментарі Фактам ICTV.

 

«Я можу прокоментувати, що це для мене новина. Зі мною жодної розмови про Міністерство з питань стратегічної промисловості не було з президентом України, верховним головнокомандувачем», — зазначив він.

 

Свою позицію він пояснив тим, що це юридично неможливо.

 

«Процедури переведення всередині уряду з міністра на міністра не існує — це рішення парламенту може бути лише за поданням прем’єр-міністра, якщо це не посада МОУ чи МЗС», — сказав він.

 

Він також додав, що не зміг би якісно виконувати роботу голови Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, оскільки «не має для цього експертизи».

 

«Тому я думаю, що це помилка», — наголосив міністр.

 

Раніше голова фракції Слуга народу Давид Арахамія заявив, що Резнікова переведуть до Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості для посилення військово-промислового співробітництва. 

 

 

Міноборони перезапустить антикорупційний підрозділ — Резніков