Аналітики ISW назвали вірогідний напрямок російського наступу

Ймовірно російські війська готують наступальну операцію на Луганському напрямку.

Російські війська можуть здійснювати обмежені диверсійні атаки на більшій частині фронту в Україні з метою розпорошення та відволікання українських сил і створення умов для початку вирішальної наступальної операції в Луганській області. Про це повідомляють в Інституті вивчення війни. 

Читайте також: Зеленський розповів, чи є у планах України захоплення територій Росії

“За останні кілька днів російські війська відновили наступальні операції, а саме обмежені наземні атаки, на двох основних ділянках фронту — в центральній частині Запорізької області вздовж лінії Кам’янське — Малі Щербаки — Мала Токмачка та в районі Вугледара на заході Донецької області”, — йдеться у повідомленні. 

Повідомляється, що за даними українських офіційних осіб ці атаки проводяться невеликими штурмовими групами чисельністю від 10 до 15 осіб і спрямовані на розосередження українських оборонних ліній. 

“Масштаб і характер цих атак свідчать про те, що вони скоріше є диверсіями, які мають на меті відволікти й притиснути українські сили до окремих ділянок фронту, ніж цілеспрямованими зусиллями з відновлення наступальних операцій для закріплення на центральному запорізькому і західному донецькому напрямках”, — додають в Інституті. 

Читайте також: У Вінниці, Одесі та Києві вибухи: подробиці

Нагадаємо, у британській розвідці оцінили боєздатність військ РФ, яких навчали у Білорусі. У розвідці вважають, що боєздатність військ РФ, які навчалися у Білорусі є дуже обмеженою.