ППО біля Кремля: у ГУР не виключають ударів ЗСУ по території РФ

Все залежить від того, наскільки критичними є цілі — незважаючи на те, чи це окупована територія, чи це територія Росії.

У ГУР не відкидають ударів ЗСУ по російській території, з якої армія РФ атакує Україну. Про це заявив представник ГУР Міністерства оборони України Вадим Скибіцький в ефірі телемарафону.

Читайте також: У РФ зробили нову заяву про «червоні лінії»

«Оскільки відбувається потужне перегрупування російських військ, на всіх напрямках фронту переміщуються мобілізаційні резерви Росії як з Ростовської області РФ, так і з окупованого Криму — удари можуть завдавати і по казармах і полігонах росіян, — сказав Скибицький.

Він також не виключає й ударів по російській території. За його словами, все залежить від того, наскільки критичними є цілі, чи це тимчасово окупована територія, чи це територія РФ.

«Чому? Ну, давайте подивимося на статистику. Звідки здійснюються запуски тих же крилатих ракет? Якщо повітряне базування — це територія Російської Федерації. Якщо ми говоримо про Іскандери — це вже або тимчасово окуповані території, або ближче до нашого кордону. Ну, і останнє : С-400, С-300 — теж Російська Федерація, які здійснюють обстріл вже в Києві», — зазначив представник ГУР.

Раніше Зеленський заявив, що РФ атакує, готує новий наступ. Щоб не визнавати хибність агресії, Кремль має намір кинути більше своїх людей та техніки на фронт, заявив Зеленський.