Реклама Біткоїн подолав стелю в $21 000

Після кількох місяців стагнації, спричиненої крахом кількох великих криптовалютних компаній, включно з нещодавнім крахом FTX, біткоїн, найбільша у світі криптовалюта за ринковою капіталізацією, подолав важливу позначку в $21 000, що викликало новий оптимізм серед інвесторів. 

На початку суботи на Coinbase біткоїн піднявся до максимуму в $21 321, оскільки бики продовжили рух після прориву вище позначки $20 000. Уперше з моменту жорстокого падіння в листопаді після краху FTX ціна біткоїна досягла такого зростання. Криптовалюта зареєструвала сім послідовних зелених свічок на денному графіку, починаючи з прориву вище $17 000 у неділю, 8 січня 2023 року.

Інші великі криптовалюти, такі як Ether і Cardano, також значно зросли, а загальна ринкова капіталізація криптовалютного ринку вперше з листопада перевищила $1 трлн (до речі, купить ефіріум можна в обміннику eezy.cash). 

Псевдонімний криптотрейдер Магс (Mags) писав, що біткоїн відновив усі втрати, зафіксовані під час звалища на FTX, і найкращим сценарієм для еталонної криптовалюти було б продовження зростання BTC до $25 000 без повернення до $18 700. Аналітик написав у Твіттері: «$BTC повернувся до попереднього діапазону і перебуває дуже близько до середини діапазону ($21,5 тис.), ціна також подолала все звалище FTX. Найкращим сценарієм буде продовження руху до $25 000».

Скотт Мелкер, він же «The Wolf of All Streets», також зазначає, що прорив біткоїна вище за $20 000 може призвести до того, що ціна BTC протестує зони опору в районі $22 800, а потім $25 000. Наразі біткоїн торгується в районі $20 700, і за останні 24 години його курс зріс більш ніж на 9%.

Цей рубіж було досягнуто на тлі очікувань інвесторів про те, що цифровий актив, можливо, досяг найнижчої точки, а також на тлі побоювань з приводу інфляції, які продовжують стимулювати інтерес до нього. Уперше з 8 листопада цифровий актив перевищив позначку в $20 000 і зростає вже 11-й день поспіль. Цей стрибок вартості біткоїна стався на тлі звіту про споживчі ціни, який показав зниження інфляції в січні порівняно з груднем.

За даними криптовалютного трекера CoinGlass, унаслідок двозначного зростання BTC і основних альткоїнів за останні 24 години було ліквідовано понад 133 665 трейдерів. Наприклад, ціна Ethereum (обміняти ефір на гривні радимо через обмінник eezy.cash) зросла до максимуму в $1 565 на основних цифрових торгових платформах, а такі монети, як Binance Coin, Solana, Dogecoin, Polygon і Polkadot піднялися до багатомісячних максимумів.

Серед різних цифрових активів найбільше ліквідацій за останні 24 години припало на Ethereum – майже $260 млн, тоді як під час ралі Біткойна було ліквідовано шортів на суму близько $239 млн.