Затримали посадовця порту, який допомагав готувати ракетний удар по Ізмаїлу

Агент РФ передавав дані ворогу, який планував серію ударів по українських об’єктах.

Контррозвідка СБУ викрила агента РФ у результаті спецоперації в Одеській області. Чоловік виявився посадовцем одного з підприємств Ізмаїльського річкового порту, якого після початку повномасштабного вторгнення завербував представник російських спецслужб. Про це повідомляють в СБУ.

Читайте також: Під завалами будинку Дніпрі знайшли дуже велику суму грошей — мер

Агент РФ за вказівкою ворога збирав інформацію про розміщення підрозділів ЗСУ, блокпостів та об’єктів критичної інфраструктури на території міста. Йому потрібно було знати локації електропідстанцій та інших міських об’єктів енергетики.

Крім того, чоловік, передавав ворогу відомості щодо специфіки захисту та особливостей діяльності місцевого річпорту.

Агентові не вдалося передати розвіддані ворогові, бо співробітники СБУ спрацювали на випередження й своєчасно викрили зловмисника, поетапно задокументувавши його злочинні дії й затримали на спробі передачі агресору закритих даних.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: В ОП висміяли Путіна та Лаврова за розміщення ППО на дахах у Москві

Нагадаємо, СБУ затримала 7 коригувальників ракетних ударів по Дніпру. Затримані агенти можуть бути причетними до ракетного удару РФ по житловому будинку у Дніпрі 14 січня.