Зеленський розповів, як зупинити терор Росії

Глава держави різко звернувся до західних партнерів, які вагаються з допомогою Україні.

 

Російський терор здатна зупинити зброя, яка є на складах наших партнерів, сказав у відеозверненні у суботу, 14 січня, президент України Володимир Зеленський.

 

«Росія завдала чергового масованого ракетного удару по українських містах. Київ, Харків, Одеса, Кривий Ріг, Дніпро, Вінниця, Ладижин, Бурштин, Хмельницький та інші міста були мішенями терористів», — сказав він.

 

«У місті Дніпро в результаті цього російського удару зруйновано житловий будинок. Вдалося врятувати десятки людей — поранених і травмованих. Їм надається допомога. Розбір завалів ще триває і триватиме всю ніч. Скільки всього людей під завалами поки невідомо. На жаль, список загиблих зростає  щогодини… Мої співчуття рідним та близьким», — сказав президент.

 

За його словами, із понад 30 ракет, запущених по Україні вдень, понад 20 було збито. «Це сотні врятованих життів. Я дякую за це нашим Повітряним силам, нашим зенітникам і всім, хто допомагає», — зазначив він.

 

На жаль, сказав президент, є потрапляння і в об’єкти енергетичної інфраструктури, у зв’язку з цим найскладніша ситуація на Харківщині та на Київщині.

 

«Чи можна зупинити російський терор? Так. Чи можна зробити це інакше, ніж на полі бою в Україні? Ні, на жаль. Це можна і потрібно зробити на нашій землі, в нашому небі, у нашому морі. Що для цього потрібно? Та зброя, яка є на складах у наших партнерів і на яку так очікують наші воїни», — сказав також президент.

 

Раніше повідомлялося, що 14 січня російська ракета влучила в багатоповерховий будинок у Дніпрі. Один під’їзд «склався», попередньо, загинули п’ятеро людей.