Росія посилила десантними військами оборону в районі Соледару — БР

Росія перекинула десантників з Херсону на Донбас, аби посилити оборону.

Протягом останніх двох діб тривають запеклі бої як навколо міста Соледар Донецької області, так і на підступах до міста Кремінна Луганської області. Армія Росії посилила свою оборону у районі Соледару за рахунок десантних військ, яких перекинули з Херсонського напрямку. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: Опубліковано супутникові знімки Соледара та Бахмута

Повідомляється, що з початку січня 2023 року Росія виділила елементи 76-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії повітряно-десантних військ для посилення лінії фронту в районі Крем’янки після того, як оцінила цей сектор як значно вразливий.

До листопада 2022 року Росія залучила майже весь розгорнутий склад повітряно-десантних військ, як довгострокові наземні війська вздовж лінії фронту в районі Херсона.

У розвідці повідомляють, що передислоковані на Донбас і південь України, командири намагаються використовувати повітряно-десантних військ відповідно до їхньої передбачуваної доктринальної ролі як відносно елітних сил швидкого реагування.

Читайте також: Обстріл Запоріжжя: в ОВА показали уламок ракети

Нагадаємо, понад 400 окупантів та гелікоптер: Генштаб оновив дані про втрати Росії. З початку повномасштабного вторгнення втрати РФ у загальному становлять 113 990 окупантів.