Синоптики попередили про сильні морози та опади по Україні на Різдво

Синоптики попередили про сильні морози та опади.

На Різдво українців очікує суттєве похолодання та опади. Передбачається, що по всій Україні буде різке зниження температури, що своєю чергою призведе до погіршення руху. Про це повідомляють в Українському гідрометеорологічному центрі. 

Читайте також: Росіянин відмовився повертатися до РФ і розмалював свій паспорт — ДПСУ

Так, у східних областях, а також Сумській, Полтавській, Чернігівській областях вночі буде від -15 до -20° морозу, вдень від -8 до -13° морозу. На решті території вночі буде від -7 до -12° морозу, вдень від -2 до -7° морозу.

У західних, Вінницькій та Одеській областях вночі буде від 0 до -5° морозу, вдень від -1° морозу до 4° тепла, на Закарпатті та Прикарпатті до 7° тепла. 

Вдень у західних областях, а також у Житомирській, Вінницькій, Одеській областях хмарність та невеликий сніг, вдень подекуди з дощем.

На решті території мінлива хмарність, без опадів. На дорогах західної частини ожеледиця. Вітер північний з переходом у більшості областей на східний, 5-10 м/с.

Читайте також: Медведєв назвав українців «свинями» за відмову в “різдвяному перемир’ї”

Синоптики попередили, що по всій Україні можливі небезпечні метеорологічні явища. Завтра, 7 січня на дорогах західної частини ожеледиця, I рівень небезпечності. Погодні умови можуть призвести до погіршення руху транспорту на окремих ділянках доріг, вулиць.

Щодо погоди на Київщині 7 січня, то передбачається суттєве зниження температури: по області вночі від -7 до -12° морозу, вдень від -2 до -7° морозу, у Києві вночі близько -10° морозу, вдень від -5 до -7° морозу.

Можлива мінлива хмарність, без опадів, вітер північний з переходом на східний, 5-10 м/с.

Нагадаємо, Денис Шмигаль повідомив, що ворог готовий завдати черговий ракетний удар. Прем’єр-міністр України повідомив, що через погіршення погоди, а також через загрозу ракетних ударів можливі аварійні відключення світла.