Міноборони РФ приховує провали на фронті — ISW

Російське командування намагається приховати великі втрати особового складу та невдалі вилазки на фронті.

У Міноборони РФ змінили риторику та формат своїх щоденних зведень про війну в Україні – так російське військове командування намагається відвернути увагу від своїх провалів на полі бою. Про це повідомляє ISW.

Читайте також: Україна планує великий наступ навесні — Буданов

В ISW повідомили, що з 3 січня у зведеннях окупантів особлива увага акцентується на ударах по українських військових об’єктах, які часто не мають оперативного значення. Також менше йдеться про безуспішні наземні атаки.

«Оновлені зведення Міноборони РФ зосереджені на невеликих населених пунктах та групових ударах за типом мети, а не за місцем розташування, що ускладнює для аудиторії географічну орієнтацію та перевірку заявлених ударів», — сказано в документі.

У звіті Інституту також йдеться, що раніше Міноборони РФ форматом зведень намагалося наслідувати український Генштаб у відповідь на широко поширену критику блогерів з приводу відсутності прозорості в офіційному висвітленні війни після низки невдач восени 2022 року.

Раніше Зеленський заявив, що Росія готує нову хвилю агресії. Зеленський вважає, що російські терористи мають програти попри те, що вони намагаються наступати.