Допомога для Ізраїлю та України: у Конгрес досягли консенсусу

У Конгресі США заявили про досягнення консенсусу щодо надання допомоги Ізраїлю та Україні.

Лідер сенатської більшості Чак Шумер заявив, що під час недільної телефонної розмови між президентом Джо Байденом і лідерами Конгресу був досягнутий «консенсус», що Конгрес повинен діяти швидко, щоб відправити допомогу як Ізраїлю, так і Україні. Про це повідомляє ABC News.

Читайте також: Понад 700 окупантів, 6 танків та 41 артсистема: Генштаб оновив втрати РФ за добу

Шумер сказав, що найкращий спосіб направити допомогу Ізраїлю та Україні — це прийняття Палатою представників схваленого Сенатом додаткового закону про національну безпеку, який включає допомогу обом країнам. Сенат ухвалив пакет на суму 95 мільярдів доларів у лютому, але Джонсон не виніс його на голосування.

«Найкращий спосіб допомогти Ізраїлю відновити свою протиракетну оборону і протидію безпілотникам — це негайне ухвалення цього доповнення. Як я вже казав, Ізраїль витратив близько мільярда доларів на свою оборону, і доповнення до закону про безпеку поповнить ті засоби протиракетної оборони і захисту від безпілотників, які є в системі «Стріла», системі «Праща Давида» і «Залізному куполі», — сказав Шумер.

Читайте також: Командувачем ОК «Захід» призначений бригадний генерал Шведюк

Нагадаємо, в ISW порівняли, як успіх Ізраїлю відбивати іранські ракети підкреслює проблеми української ППО. В ISW порівняли, як успіх Ізраїлю проти іранських ракетних ударів підкреслює проблеми української системи протиповітряної оборони.