Колишні топ-менеджери ПриватБанку почали виводити активи через Сергія Букрєєва, — ЗМІ

Найближчим часом держава може втратити 14,5 га землі на березі Дніпра. Про це стало відомо з розслідування УП «Куди зникає державна земля: «академіки Коломойського» намагаються відхопити 15 тисяч га біля Дніпра» про те як оточення Коломойського намагається вивести з державної власності 14.5 га землі. Про це пишуть Українські новини.

За цим процесом стоїть колишній топ-менеджмент Привату і має намір вивести частину активів банку, а саме — колишні заступники голови правління Дмитро Дубілет, Олег Гороховський, Володимир Яценко та Людмила Шмальченко.

Агрофірма «Наукова» у 1990-х роках була великим об’єднаним підприємством, яке володіло майже 25 тис га ріллі, Дніпропетровським лікеро-горілчаним заводом та Дніпродзержинським молокозаводом. У 2002 році місцева влада відчужила частину земель і відтоді агрофірма розпоряджається 14,5 тис га землі. Ці ділянки розташовані одразу за межею міста Дніпра, у Дніпровському районі. Наразі сільради в суді намагаються витребувати спірні ділянки в Держгеокадастру і припинити право постійного користування ДП «Наукова» в рамках справи щодо банкрутства. Якщо сільради досягнуть успіху, це дасть можливість «Врожаю перемоги», який представляє ГО «Інвалідів карітас», претендувати на ці землі. За даними розслідування, пов’язаний з громадською організацією «Врожай перемоги» є її аграрним підприємством. Директором фірми «Врожай перемоги» є громадський активіст та учасник АТО Сергій Букреєв. Судячи з підписів у сервісі GetContact, Букреєв міг бути залучений до охорони ТЦ «Приозерний» у Дніпрі. Цей ТЦ пов’язували з колишніми власниками Приватбанку та його топменеджментом.

Крім того, Сергій Букрєєв є засновником та бенефіціаром ТОВ «ЦЕНТР ЕСТЕЙТ».

За низкою ознак компанія є частиною ФПГ «Приват». Компанія та пов’язані з нею компанії брали участь у викупі застав Приватбанку на редукціонах за сильно зниженими цінами — учасник редукціону Прозорро, що купили в січні 2022 року незавершене будівництво-заставу Приватбанку, знизивши ціну з 39 мільйонів до 2,7. Незавершене будівництво знаходиться на вул. Шевченка 27, 29 та належить ТОВ Діксон.

ТОВ Діксон – частина ФПГ «Приват» та фігурант розслідування про розкрадання у Приватбанку. За цією ж адресою зареєстровано компанію «МІСТО ЕСТЕЙТ» з тим самим підписантом: Майна Галина Володимирівна., та ще три компанії зі словом «ІСТЕЙТ» або «СТЕЙТ» у назві.

Довідково: ПОГ «ВРОЖАЙ ПЕРЕМОГИ» ГО «ІНВАЛІДІВ «КАРІТАС». Сергій Букрєєв є уповноваженим представником організації.

Ця нещодавно зареєстрована організація має сільськогосподарські кведи та позивається до місцевого самоврядування на території Дніпропетровської області за землі Національної академії аграрних наук. Організація має форму «підприємство-об’єднання громадян» та зареєстрована 31 травня 2023 року.

Засновник – ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ІНВАЛІДІВ «КАРІТАС».