Траса Сватове-Кремінна під вогневим контролем ЗСУ: чому це важливо

Траса знаходиться під вогневим контролем українських сил і ускладнює обороні можливості Росії.

Російська армія має труднощі з постачанням зброї, адже траса Сватове-Кремінна (Луганська область) знаходиться під вогневим контролем українських сил. Саме це ускладнює ведення оборони армії РФ. Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі телемарафону.

Читайте також: “Енергоатом” повідомив про відключення одного з енергоблоків АЕС: причина

“Можна говорити, що вогневий контроль уже є над цією трасою. Так, фізично наші сили оборони поки що не знаходяться на трасі, але вогневим контролем вони її контролюють, і там вже достатньо небезпечно їздити між Сватовим та Кремінною. Тому вони шукають нові логістичні рішення, через Старобільськ, роблять величезне коло, таким чином, втрачають час і певні можливості”, — повідомив Гайдай.

Голова Луганської ОВА додав, що біля Луганська уже стоять величезні черги з фур протяжністю понад 10 кілометрів. Фури під’їжджають ближче і перевантажують снаряди до військових КамАЗів, а їх далі везуть до російських солдат. Саме це ускладнює оборонну здатність армії РФ протистояти ЗСУ.

Читайте також: У Криму пролунали вибухи: повідомляють про роботу ППО

Нагадаємо, 750 окупантів, гелікоптер та ППО: Генштаб оновив дані про втрати армії РФ. З початку повномасштабного вторгнення втрати РФ у загальному становлять 108 190 окупантів.