“Енергоатом” повідомив про відключення одного з енергоблоків АЕС: причина

Один із блоків виводиться в плановий капітальний ремонт.

Відсьогодні, 3 січня, один з енергоблоків АЕС вводять у плановий капітальний ремонт. Про це повідомили у “Енергоатомі”. 

Читайте також: У Криму окупанти тримають кілька носіїв ядерної зброї — ГУР

“Сьогодні, 3 січня 2023 року, один з енергоблоків ДП «НАЕК «Енергоатом» задля забезпечення ядерної та радіаційної безпеки за умовами ліцензії виводиться у плановий капітальний ремонт, який здійснюють раз на чотири роки”, — йдеться у повідомленні. 

Повідомляється, що під час ремонту буде повне вивантаження активної зони реактора, контроль цілісності корпусу реактора автоматичним маніпулятором, попереджувальний ремонт обладнання, вивезення відпрацьованого та завантаження свіжого ядерного палива.

Після цього, найближчим часом в енергосистемі України працюватимуть вісім енергоблоків атомних електростанцій, розташованих на підконтрольній державі території.

Читайте також: У Бєлгородській області масштабна пожежа на військовому об’єкті

Нагадаємо, ЗАЕС відрізана від останньої резервної лінії живлення — МАГАТЕ. Обстріл відрізав ЗАЕС від резервної лінії харчування. Наразі станція отримує електроенергію, необхідну для охолодження реактора та інших важливих функцій безпеки від єдиної зовнішньої лінії електропередачі.

Раніше ДТЕК повідомив, що на Київщині вводять нові графіки відключень світла. Тепер нові графіки складаються з трьох категорій.