Російські медики тікають із Мелітополя — мер

Медперсонал, привезений із Росії до окупованого міста, намагається виїхати, зазначив Іван Федоров.

 

Російські медики тікають із тимчасово окупованого Мелітополя слідом за колаборантами. Про це заявив міський голова Іван Федоров у своєму Telegram-каналі у вівторок, 3 січня.

 

«Мелітопольська лікарня була чи не останньою на території тимчасово окупованої Запорізької області, яка надавала допомогу цивільним жителям, але вже майже місяць, як туди також почали привозити поранених, хворих рашистів, і для цивільного населення стає все менше місця в цій лікарні», — зазначив він.

 

Чиновник розповів, що медики залишають місто через дії сил опору та страх перед ЗСУ і велику кількість поранених російських військових, на яких не вистачає ні медперсоналу, ні ліжко-місць.

 

За словами мера, через тотальну нестачу медперсоналу окупанти і погрозами, і підкупом намагаються умовити українських медичних працівників допомогти російським військовим. Проте українські медики відмовляються співпрацювати із ворогом, незважаючи на терор, зазначає Федоров.

 

Він додав, що 90% аптек у Мелітополі не працюють. Ті аптеки, що залишилися, майже не мають асортименту ліків і вартість медикаментів надто висока.